Over ons onderwijs

Wij werken op onze school volgens het ‘leerstofjaarklassensysteem’. Dat wil zeggen dat leerlingen het grootste deel van de dag doorbrengen in een groep kinderen van bijna dezelfde leeftijd die ongeveer even ver gevorderd is in de leerstof.

We streven ernaar indien mogelijk, leerlingen die extra hulp nodig hebben die ook te geven. Deze hulp wordt in eerste instantie binnen de groep gegeven, soms worden de kinderen voor die hulp uit de groep gehaald.

Onze missie

We geven kinderen een goede basis zodat ze er kunnen zijn, voor zichzelf, de ander en de omgeving. 

Onze visie

Op 't Scathe is het onderwijs boeiend en betekenisvol. Ieder kind telt mee. We zien verschillen als kansen en leren van en met elkaar.                                                                                  

We vinden het belangrijk dat het kind in de schoolperiode in de brede zin wordt gevormd en dat kinderen optimaal zijn/haar talenten leren benutten door een groei mindset te ontwikkelen. Een kind leren genieten van het proces van leren en trots laten zijn op haar/ zijn inspanningen en niet alleen laten kijken naar het resultaat. "Ik kan het niet" wordt dan "Ik kan het NOG niet"

Voor een uitgebreide beschrijving van de leerstof, leerlingenzorg en de ontwikkeling van ons onderwijs, willen we graag verwijzen naar onze schoolgids die u op deze site kunt downloaden.