Luizenbrigade

Luizenteam
Op onze school kennen we een ‘luizenwerkgroep’ Deze werkgroep bestaat uit een enthousiaste groep ouders die op de eerste schooldag na elke vakantie alle kinderen van ‘t Scathe en de peuters van ‘Het Pannertje’ controleren op hoofdluizen volgens de nieuwste richtlijnen van De GGD en RIVM.
In de nieuwe richtlijn wordt de nadruk gelegd op het kammen van de haren gedurende 2 weken. Maatregelen zoals het wassen van beddengoed, knuffels, jassen en het stofzuigen van de auto zijn niet meer nodig. Er is onvoldoende bewijs voor het effect van dergelijke omgevingsmaatregelen. Luizen worden hoofdzakelijk via haar- haar contact overgebracht, er zijn weinig aanwijzingen voor verspreiding via de omgeving.
Met deze aanpassing sluit het Nederlandse advies aan op de internationale richtlijnen.
Wanneer een kind levende luizen heeft worden de ouders/ verzorgers door de directeur, of indien zij niet aanwezig is, door een leerkracht gebeld met het verzoek om het kind op te halen en het thuis te behandelen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kan in overleg afgesproken worden dat iemand van de werkgroep de haren kamt voordat het kind de klas weer ingaat.
Als een kind uit de groep van Uw kind besmet is, krijgen alle kinderen dezelfde dag een brief mee met uitgebreide informatie en tips.Na 2 weken volgt er weer een controle.
Wilt U ervoor zorgen dat Uw kind op de eerste schooldag na een vakantie geen gel of vlechten etc. in het haar heeft? De ouders van de luizenwerkgroep zullen dit waarderen! De kinderen kunnen hun gel natuurlijk meenemen naar school zodat ze na de controle de gel weer in hun haren kunnen doen.